Nowoczesna kuchnia – de paris Gdynia

Większość dań kuchni polskiej uwielbiają wszyscy: pierogi, rosół, klasyczny kotlet schabowy z ziemniakami i surówką.  Są to potrawy, które doskonale znamy i kochamy. Wszystko dzięki składnikom, które były dostępne nawet w poprzedniej epoce. Znajome połączenia smaków jak cebula w okrasie, lubczyk dodawany do rosołu czy w końcu koperek do ziemniaków.  Można powiedzieć, że te "polskie" składniki od zawsze do siebie pasowały i właśnie na tym bazuje kuchnia tradycyjna 

Restauracja w Gdyni - de Paris oferuje raczej kuchnię nowoczesną. Opiera się na nowych połączeniach smaków. Są one mało oczywiste, ale nie przypadkowe. Nasz szef kuchni  tworzy swoje dania na podstawie składu chemicznego danych składników. Okazuje się, że np. truskawki i parmezan idealnie razem smakują dzięki podobnej zawartości substancji chemicznych. Oprócz tych ciekawych eksperymentów można u nas zjeść najlepszego steka w Gdyni czy skosztować wyjątkowych dań kuchni francuskiej.